Radio Van der Pek

BELUISTER DE 3-e AFLEVERING VAN RADIO VAN DER PEK, over Wooncoöperaties

Welke effect kan het vormen van wooncoöperaties hebben om de nietsontziende ‘gentrification’/ ‘verbetering’ tegen te gaan van authentieke wijken in wereldsteden wanneer daar woningen worden verkocht voor de prijs € ‘wat de gek er voor geeft’,-?
De visie en vragen van medebewoner van Berry Vermolen komen aan de orde, we gaan op bezoek bij Copekcababa tijdens een open dag in de Oleanderstraat 6. En we hebben een interview met Maarten van Poelgeest, door de Gemeente gevraagd aanjager te zijn van wooncoöperaties tot deze zomer. In een aanvullende en bijbehorende podcast is het gehele interview met hem te beluisteren.

————–

BELUISTER DE 2-e AFLEVERING VAN RADIO VAN DER PEK, de Paaseditie

Deze aflevering gaat over wat het betekent dat onze wijk één van de wijken in Amsterdam is die tot ‘PROEFTUIN AARDGAS VRIJ’ werd uitgeroepen. De vragen van bewoonster Christa van Geffen zetten de makers aan om op onderzoek uit te gaan. Ze trekken naar het Nautilus gebouw waar een bijzondere energie-oplossing op een bijzondere wijze gestalte heeft gekregen. Ze spreken daar met bewoonster Frances van Berkel.
Matthijs Hisschemöller, onderzoeker van onderzoeksbureau DRIFT vangt vervolgens nog een aantal vragen op. In een aanvullende en bijbehorende podcast is het gehele interview met hem te beluisteren.
Al met al flink wat stof die stemt tot nadenken en smeekt om een vervolg. Want hoe zit de gemeente nu eigenlijk precies in dit alles? In een tweede podcast, die hoort bij deze aflevering, is een nagesprek te beluisteren met bewoners n.a.v. het bezoek van wethouder Marieke Doorninck. Zij kwam 29 januari met bewoners en ondernemers praten over een wijkgerichte aanpak voor de energietransitie.

AFLEVERING 2: DE PASEN EDITIE 

AFLEVERING 2: PODCAST 1 

AFLEVERING 2: PODCAST 2 

 

BELUISTER DE 1-ste EDITIE VAN RADIO VAN DER PEK:  DE KERST EDITIE 2018!

ANDERE LINKS:

> DOWNLOAD HIER HET RAPPORT ‘HET MOET NIET TE AVONTUURLIJK WORDEN‘; Marselis, I. & Hisschemöller, M. (2018): een onderzoek naar institutionele barrières voor een wijkgebonden warmtevoorziening in Amsterdam. 

> OVERZICHT VAN ARTIKELEN VAN HET PAROOL OVER AARDGAS VRIJ PROEFTUINEN IN AMSTERDAM