Meedoen


Wil je meehelpen met de binnentuinen, klussen voor buren die het zelf niet kunnen, taken voor schoon, heel en veilig in onze buurt, evenementen, zaken uit te zoeken voor kwetsbare bewoners die daar hulp bij nodig hebben, kun je goed koken? Heb je kennis, vaardigheden of hobbies die je wilt delen? Of ideeën?

Kom dan langs op Meidoornplein 57 op dinsdag of donderdag tussen 11:00 en 14:00 uur. Als je ons belt van tevoren hebben we zeker tijd voor jou. Of meld je aan via info@pek-o-bello.nl

5 reacties op “Meedoen
 1. ankewijnja schreef:

  Hi Bert,
  Dat is grappig, ik speel al een tijdje met hetzelfde idee. Er zijn best wat straten waar het kan, maar lang niet alle tuinen hebben dan de goede standplaats voor de plant (oftewel: je kan ze dan niet in alle tuinen zetten). Ik dacht aan een plan dat je de plant in elke straat in elk geval op 1 punt goed terug laat komen, en daar dan ook een bordje bij plaatst (want wie weet nu nog hoe een Ranonkel eruit ziet?). Lavendel is goed te doen, mits een zonnige standplaats. En zoals Alexandra aangeeft: Lavendula angustifolia houdt het inderdaad prima uit in ons landje, en is er in diverse varianten.

  • bert schreef:

   Ha, daar is een medestander! Het zal een tijdje in beslag nemen maar als we hier een lang lopend plan van maken wordt het bijzonder en mooi……
   Ik ben alle straten af geweest en zie overal mogelijkheden.
   Zullen we eens met GROENE vingers bijeenkomen??
   De groene vinger vergo?
   In de winter voorbereiden en bakken bemesten enz enz.
   Plantgoed uitzoeken, kwekers vragen, bestellen voor het voorjaar

 2. Alexandra schreef:

  Hallo,
  deels om het reageren op de site uit te proberen, deels omdat planten mijn belangstelling hebben, plaats ik deze reactie.
  Het schijnt dat de lavendel augustfolio winterhard is en dus geschikt in Nederland. Van deze soort zijn er verschillende ondersoorten. Je kunt ze als plantje kopen, tussen de 1,20 en 2,50 euro. Maar je kunt ook zaaien en/of zelf opkweken.
  De plant is na een paar jaartjes uit zijn krachten gegroeid en dan moet je opnieuw planten of op tijd stekkies hebben gemaakt.
  Alexandra

  • bert schreef:

   De laatste jaren zijn er een paar winterharde soorten gekweekt van de Lavendel. In Frankrijk hoger in de heuvels (400 meter) vriest het elk jaar wel een week lang op -15 tot -17 de lavendel soorten die daar staan overleven het elk jaar weer.
   Belangrijk is om het andere jaar de plant(en) uitsteken en scheuren en terug planten in losse grond.
   Wie heeft er zin om op lange termijn elke straat zijn eigen bloemenbedden terug te geven? Is dit een leuk project??

 3. Bert schreef:

  Het was maar een Ideetje,
  Het is een blijvend Groen en Goed Gedaan kost het Geen Poen.
  Wanneer het kan met de seizoenen in de Straatnamen de juiste Bloemen.
  In de Lavendelstraat met de hoek van van der Pek staan grote Bakken.
  Ze staan wat vreugdeloos met de handen in de Zakken. Ze zijn het kijken haast niet meer waard. Er gingen stemmen rond om de bakken maar weer weg te pakken. Maar het spul kan ook eens opgefrist en de tegenwoordig Gekweekte Lavendelsoorten kunnen wel tegen een Stootje.
  Ik stel jullie voor om waar de naam de straat draagt de plant ook in beeld te brengen.
  Greenteam of andere lezers Wie wil meedenken over alle verschillende Lavendelsoorten in de Lavendel straat???? Goede groet Brt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*